Quick Find
Content search
Information
Tell A Friend
Google translate
Pakowarka jest przeznaczona do pakowania produktów spożywczych i technicznych. Jest idealnym rozwiązaniem dla cateringu, świetnie sprawdza się również jej zastosowanie w zakładach przetwórstwa ryb, w zakładach mięsnych, drobiarskich, mleczarniach, piekarniach, przetwórstwie warzyw i owoców, a także przy pakowaniu części i podzespołów elektronicznych. Konstrukcja pakowarki wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Czynności obsługowe są bardzo proste i ograniczają się do włożenia do komory otwartej strony załadowanego woreczka, a następnie za pomocą jednego przycisku uruchomienia procesu odsysania powietrza. Gdy urządzenie odessie już całe powietrze, następuje zgrzanie, a co za tym idzie uszczelnienie opakowania. Zaletami urządzenia są elastyczność , możliwość pakownia przeróżnych towarów, łatwość obsługi, nakłady finansowe zapewniające krótki okres amortyzacji, bardzo długi okres eksploatacji. Video: Urządzenie próżniowe pozwala przedłużyć okres trwałości żywności aż do 5 razy. Poza tym przechowywana w ten sposób żywność nie traci smaku, zachowuje swoją wartość odżywczą i jest chroniona przed bakteriami, pleśniami i innymi drobnoustrojami.Pakowanie próżniowe przedłuża trwałość nie tylko żywności przechowywanej zwyczajowo w lodówce, ale także żywności przechowywanej w temperaturze pokojowej lub w zamrażarce, oraz gotowych dań – patrz tabela poniżej. okres przechowywania bez pakowania próżniowego przy wykorzystaniu urządzenia i woreczków próżniowych Żywność chłodzona (ok. 5°C) Białe mięso 2-3 dni 6-9 dni Czerwone mięso 3-4 dni 8-9 dni Ryby całe 1-3 dni 4-5 dni Dziczyzna 1-3 dni 5-7 dni Miękka kiełbasa, parówki 2-3 dni 8-9 dni Sucha kiełbasa krojona 7-9 dni 20-25 dni Wędliny 7-15 dni 25-40 dni Krojone wędliny 4-6 dni 20-25 dni Sery miękkie 5-7 dni 14-20 dni Sery twarde 15-20 dni 25-60 dni Warzywa 1-3 dni 7-10 dni Owoce 5-7 dni 14-20 dni Żywność mrożona (ok. -18°C) Mięso 4-6 miesięcy 15-20 miesięcy Ryby 3-4 miesiące 10-12 miesięcy Warzywa 8-10 miesięcy 18-24 miesiące Żywność gotowana, poddana obróbce cieplnej Potrawy gotowane ogólnie 2-3 dni 6-10 dni Kasze, zupy jarzynowe 2-3 dni 6-10 dni Makarony, ryż 2-3 dni 6-8 dni Mięso gotowane, pieczone 3-5 dni 10-15 dni okres przechowywania bez pakowania próżniowego przy wykorzystaniu urządzenia i woreczków próżniowych Żywność przechowywana w temperaturze pokojowej (ok. 20°C) Makarony 5-6 miesięcy 12 miesięcy Ryż 5-6 miesięcy 12 miesięcy Suszone owoce 3-4 miesiące 12 miesięcy Kawa 2-3 miesiące 12 miesięcy Herbata 5-6 miesięcy 12 miesięcy Informacje zawarte w tabeli mają charakter wyłącznie orientacyjny, ponieważ okres trwałości żywności zależy od jej świeżości w początkowej fazie obróbki, sposobów obróbki oraz od prawidłowego stosowania urządzenia.
Model urządzenia | Fast 40 |
---|---|
Zasilanie | 220V 50Hz |
Moc | 150 W |
Moc Pompy | 15L / minute |
Wymiary Urządzenia | 420 x 240 x 130 mm |
Wymiar komory | - |
Waga urządzenia | 12 kg |
Cykl pakowania | 15-40 sekund |
Wydajność | 1-4 cykle/minute |
Liczba listew zgrzewających | 1 |
Listwa zgrzewająca | 400 mm |
Typ zgrzewu | 3-4 mm |
Dozowanie gazu (M.A.P) | brak |
System Soft Air | brak |
Dodatkowe funkcje | brak |
Producent | Lavezinni |
Kod QR: | 190 |
There are no reviews for this product yet.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.