Szybka, Wydajna, intuicyjna obsługa. To trzy najważniejsze cechy pakowarek z serii CVE. W całości wykonana ze stali szlachetnej, w pełni automatyczny cykl pakowania. Idealna do sieci marketów, sklepów, cateringu czy restauracji. Możliwość wyposażenia każdego modelu w dozowanie gazu M.A.P oraz specjalny system stopniowej próżni - AIRSOFT.
Urządzenie bardzo proste w obsłudze zapewnia szybkie i solidne zapakowanie każdego rodzaju produktu jak np. pierogi, sałatki, wędliny, mięso, ryby czy elementy elektroniczne. Szeroka gama modeli, różne parametry pomp próżniowych czynią z pakowarek CVE solidnego konkurenta na rynku.
ETAP I Komora pakowarki jest pusta. Do komory próżniowej wkładamy produkt, który wcześniej został zważony i umieszczony w torebce z folii barierowej. Otwarty brzeg torebki układamy na listwie zgrzewającej, następnie zamykamy pokrywę pakowarki.
ETAP II Z komory próżniowej i z opakowania zostaje wypompowane powietrze. Powietrze może zostać zastąpione gazem obojętnym jeżeli pakowarka jest wyposażona w układ dozowania gazu obojętnego.
ETAP III Następuje zgrzanie torebki i uzyskanie efektu próżni. Czas zgrzewania oraz stopień próżni ustawiamy na panelu sterowniczym przed rozpoczęciem procesu pakowania.
ETAP IV Pokrywa pakowarki otwiera się samoczynnie. Produkt został zapakowany próżniowo, wyjmujemy produkt i rozpoczynamy kolejny cykl poprzez włożenie nowej torebki.