Szukaj
Szukaj treści
9 750,00 zł
37 900,00 zł
Informacje
3 900,00 zł
Ilość produktów w przechowalni: 0
Powiedz znajomemu
Tłumacz Google
Filmiki naszych produktów
Profesjonalna
wyciskarka, wytłaczarka, prasa
do wytłaczania oleju /oliwy na zimno.
Moc silnika 750 Watt
Moc nagrzewnicy 600 Watt
Moc silnika 750 Watt
Moc nagrzewnicy 600 Watt
Gotowa do wyciskania z ziaren najzdrowszego
oleju tłoczonego na zimno (nie rafinowanego)
Można wytłaczać olej ze wszelkich nasion, zbóż, pestek
np. słonecznika, sezamu, orzeszków ziemnych,
orzechów włoskich, pestek dyni, itd.
dostępnych w sklepach, na giełdach rolniczych, hurtowniach, itd.
DANE TECHNICZNE:
SZEROKOŚĆ : 25 cm
DŁUGOŚĆ : 75 cm
WYSOKOŚĆ : 52 cm bez kosza
WAGA : 45 kg
ENERGIA İNPUT : 220 V / 380 V
CZAS PRACY : Non-Stop
MOC SILNIKA: 0,75 KW
NAPĘD : System kontroli prędkości : 0,75 KW
TERMOSTAT : Cyfrowy kontrola temperatury do 600 watów
W zestawie:
- 4 sztuki nozul
- specjalny klucz z trzema funkcjami
- młotek
Może pracować z nasionami:
czarny kminek, słonecznik, orzech ziemny, krokosz barwierski, canola, pestki dyni, pestki melona, nasiona nygusa, nasiona świni, nasiona palmy, nasiona kopru, nasiona kolendry, nasiona drzewa neem, nasiona moringi, nasiona kminu, nasiona winogron, nasiona lnu, kokos, nasiona opuncji, nasiona moreli, nasiona jabłka, sezam, nasiona wiśni,i inne
Kilka słów o oleju z siemienia lnianego:
Niektórzy mówią, że to najzdrowszy i najbardziej przyjazny z dostępnych na rynku olei. Po wytłoczeniu ma jasną, żółtą barwę i mocny, cierpki zapach.
Ma także charakterystyczny, lekko orzechowy smak. To olej szczególnie bogaty w kwasy OMEGA – 3 (może zawierać nawet 50% tych kwasów w jednym litrze).
Co ciekawe, zawiera dwa razy więcej tego kwasu niż olej z wątroby rekina. Ma więc zbawienny wpływ na cały organizm. Korzystnie działa na serce, układ trawienny, odpornościowy i nerwowy.
Fantastycznie działa również na skórę, cerę, włosy i paznokcie. Powinni go spożywać zarówno sportowcy, nastolatki w okresie dojrzewania, kobiety w ciąży oraz osoby starsze.
Najlepiej stosować go na zimno, czyli jako dodatek do sosów sałatkowych, do warzyw. Do potraw ciepłych dodajemy go, ale bez podgrzewania, np. wlewając łyżkę oleju lnianego do talerza z ciepłą zupą.
Przy produkcji oleju powstaje jako czynnik uboczny
tak zwany pelet, który także można spożywać
Ma on ciekawy smak, jest pełny błonnika
stosowanego w dietach, daje szybko poczucie sytości
Może być on także pokarmem dla domowych zwierząt
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.