|
Wyciskarka Do Wytłaczania Oleju Oliwy Na Zimno
Urządzenie do wytłaczania oleju /oliwy na zimnoGotowe do wytłaczania z ziaren najzdrowszego olejutłoczonego na zimno (nierafinowanego)Można wytłaczać olej ze wielu nasion, zbóż, pesteknp. słonecznika, sezamu, orzeszków ziemnych,orzechów włoskich, pestek dyni, itd. Na poniższym filmiku widzimy podobną prasę w czasie pracy: Kilka słów o oleju z siemienia lnianego:Niektórzy mówią, że to najzdrowszy i najbardziej przyjazny z dostępnych na rynku olei. Po wytłoczeniu ma jasną, żółtą barwę i mocny, cierpki zapach. Ma także charakterystyczny, lekko orzechowy smak. To olej szczególnie bogaty w kwasy OMEGA – 3 (może zawierać nawet 50% tych kwasów w jednym litrze). Co ciekawe, zawiera dwa razy więcej tego kwasu niż olej z wątroby rekina. Ma więc zbawienny wpływ na cały organizm. Korzystnie działa na serce, układ trawienny, odpornościowy i nerwowy. Fantastycznie działa również na skórę, cerę, włosy i paznokcie. Powinni go spożywać zarówno sportowcy, nastolatki w okresie dojrzewania, kobiety w ciąży oraz osoby starsze. Najlepiej stosować go na zimno, czyli jako dodatek do sosów sałatkowych, do warzyw. Do potraw ciepłych dodajemy go, ale bez podgrzewania, np. wlewając łyżkę oleju lnianego do talerza z ciepłą zupą.Świeży olej ma niesamowity głęboki i pełny smakPrzy produkcji oleju powstaje jako czynnik ubocznytak zwany pelet, który także można spożywaćMa on ciekawy smak, jest pełny błonnikastosowanego w dietach, daje szybko poczucie sytościMoże być on także pokarmem dla domowych zwierząt Prezentacja podobnej:https://www.youtube.com/watch?v=yaDzxZEi1VQDane techniczne:Wydajność: ok. 0,8-1,5 kg oleju na godzinęRozmiar:46 cm x 32 cm x 36 cmWaga: 9,6 kgZasilanie:220V-240V/50HzMoc: 300 WCE Nowe Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii! Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
|
|
|
|
Wyciskarka Do Wytłaczania Oleju Oliwy Na Zimno
|
|
|
|
|
|
24 900,00 zł 21 912,00 zł
|
|
|
|
|
|
|
- Brak aktywnych kanałów RSS
|
|
|
|
|
Zapisz się do newslettera: |
|
|
|
|