Vyhledat produkt
Vyhledávání obsahu
12,333.83 Kč
12,333.83 Kč
18,448.30 Kč
24,063.00 Kč
Ilość produktów w przechowalni: 0
Řekněte známému
Google překladač
Filmiki naszych produktów
Miernik tester aktywności wody wskazuje wolną zawartość wody w próbce produktu.
Aktywność wody (Aw - aktywność wodna) określa aktywną część zawartości wody,
czyli wodę wolną – niezwiązaną.
Aktywność wody określana jest również jako ciśnienie pary wodnej wytwarzanej przez wodę zawartą w produkcie higroskopijnym.
W branży spożywczej aktywność wody ma wpływ na takie zjawiska jak zmiana koloru produktów, ich smaku, aromatu,
wytwarzanie trucizn pokarmowych w produktach, psucie się produktów, możliwość rozprzestrzeniania się drobnoustrojów
(ich termin ważności), itd.
Z tego powodu pomiar tego parametru jest aż tak istotny.
Aktywność wody (aktywność wodną) produktów spożywczych można kontrolować m.in. poprzez użycie różnych dodatków
(np. soli, cukru), odpowiednie pakowanie, utrzymywanie korzystnych warunków w czasie produkcji,
dojrzewania i przechowywania.
Pomiary aktywności wody (aktywności wodnej) wykonuje się nie tylko na etapie kontroli jakości,
ale również w trakcie opracowywania nowych technologii i przepisów.
Pomiar aktywności wody w żywności i wybór rozsądnych sposobów pakowania i przechowywania umożliwia zmniejszenie dodawania
konserwantów i można ocenić trwałość żywności, zbóz, owoców i warzyw.
Urządzenie posiada funkcję drukowania oraz jest wygodniejsze do nagrywania i porównywania.
Znaczenie pomiaru aktywności wody dawno temu zostało dostrzeżone przez przemysł spożywczy i papierniczy.
Inne branże przemysłowe takie jak przemysł farmaceutyczny i chemiczny wykazują wzrastające zainteresowanie
pomiarem aktywności jako pomiarem dodatkowym lub jako alternatywą do pomiaru zawartości wody.
Ponadto pomiary aktywności wody wykorzystywane są w piekarniach, firmach cukierniczych, zakładach mięsnych,
uczelniach i ogrodach botanicznych.
Aktywność wody albo wilgotność względna równowagowa określa aktywną część zawartości wody,
czyli „wodę wolną – niezwiązaną” w przeciwieństwie do całkowitej zawartości wody, która zawiera również „wodę związaną”.
Aktywność wody nie tylko określa stabilność zawartości wody (i parametrów, na które ona wpływa),
ale jest również czynnikiem decydującym w rozwiązywaniu różnych problemów,
gdzie zawartość wody nie jest brana pod uwagę na pierwszym miejscu.
Aktywność wody lub równowagowa wilgotność względna jest zwyczajowo definiowana jako procent wilgotności względnej,
powstałej w stanie równowagi, jaką uzyskuje próbka produktu w systemie zamkniętym i stałej temperaturze.
Dlatego też aktywność wody może być mierzona za pomocą pojemnościowego czujnika wilgotności
względnej pod warunkiem spełnienia warunków wymienionych w definicji.
Sonda pomiarowa w każdym z rozwiązań to właściwie to samo rozwiązanie, różniące się urządzeniem,
z którym współpracuje oraz sposobem podłączenia.
Dane techniczne:
Zakres pomiaru: Aktywność wody 0-0.980 aw (bez kondensacji)
zakres pomiarowy: temperatura 0 ~ 50 ° C
Wilgotność 0 ~ 95% RH
Dokładność pomiaru: aktywność wody ± 0,015 (@ 25 ° C)
aktywność 0 ~ 0,980 (bez kondensacji)
Temperatura: ± 0.5 ° C
Powtarzalność: ≤0,015
Współczynnik temperaturowy: ≤0,0005 / ° C
Punkty pomiarowe: 1 punkt
Metoda drukowania: a. Koniec końca wydruku
b. Drukowanie w czasie rzeczywistym
Wyświetlacz: duży ekran LCD 128 × 64
Tryb wyjściowy: drukarka Micro
Napięcie zasilania: 220 V AC ± 10%
Zużycie energii: ≤15W
Środowisko pracy: Temperatura 0-50 ° C
Rozmiar: 320 mm x 120 mm x360 mm
Opakowani: Obudowa aluminiowa
Cechy:
Miernik jest jednopunktowym urządzeniem pomiarowym, przyjmując czujnik wysokiej dokładności WSC-4.
Profesjonalny projekt miernika zapewnia stabilne i niezawodne działanie
Odpowiednia konstrukcja zapewnia łatwiejszą obsługę
Szybka kalibracja i pomiar: potrzebuje tylko 10 minut
Wolne od powtórzonej kalibracji
Wysoka jasność wyświetlacza LCD
Wyposażona w drukarkę, wygodną do zapisu danych
Aktywność wody (Aw - aktywność wodna) określa aktywną część zawartości wody,
czyli wodę wolną – niezwiązaną.
Aktywność wody określana jest również jako ciśnienie pary wodnej wytwarzanej przez wodę zawartą w produkcie higroskopijnym.
W branży spożywczej aktywność wody ma wpływ na takie zjawiska jak zmiana koloru produktów, ich smaku, aromatu,
wytwarzanie trucizn pokarmowych w produktach, psucie się produktów, możliwość rozprzestrzeniania się drobnoustrojów
(ich termin ważności), itd.
Z tego powodu pomiar tego parametru jest aż tak istotny.
Aktywność wody (aktywność wodną) produktów spożywczych można kontrolować m.in. poprzez użycie różnych dodatków
(np. soli, cukru), odpowiednie pakowanie, utrzymywanie korzystnych warunków w czasie produkcji,
dojrzewania i przechowywania.
Pomiary aktywności wody (aktywności wodnej) wykonuje się nie tylko na etapie kontroli jakości,
ale również w trakcie opracowywania nowych technologii i przepisów.
Pomiar aktywności wody w żywności i wybór rozsądnych sposobów pakowania i przechowywania umożliwia zmniejszenie dodawania
konserwantów i można ocenić trwałość żywności, zbóz, owoców i warzyw.
Urządzenie posiada funkcję drukowania oraz jest wygodniejsze do nagrywania i porównywania.
Znaczenie pomiaru aktywności wody dawno temu zostało dostrzeżone przez przemysł spożywczy i papierniczy.
Inne branże przemysłowe takie jak przemysł farmaceutyczny i chemiczny wykazują wzrastające zainteresowanie
pomiarem aktywności jako pomiarem dodatkowym lub jako alternatywą do pomiaru zawartości wody.
Ponadto pomiary aktywności wody wykorzystywane są w piekarniach, firmach cukierniczych, zakładach mięsnych,
uczelniach i ogrodach botanicznych.
Aktywność wody albo wilgotność względna równowagowa określa aktywną część zawartości wody,
czyli „wodę wolną – niezwiązaną” w przeciwieństwie do całkowitej zawartości wody, która zawiera również „wodę związaną”.
Aktywność wody nie tylko określa stabilność zawartości wody (i parametrów, na które ona wpływa),
ale jest również czynnikiem decydującym w rozwiązywaniu różnych problemów,
gdzie zawartość wody nie jest brana pod uwagę na pierwszym miejscu.
Aktywność wody lub równowagowa wilgotność względna jest zwyczajowo definiowana jako procent wilgotności względnej,
powstałej w stanie równowagi, jaką uzyskuje próbka produktu w systemie zamkniętym i stałej temperaturze.
Dlatego też aktywność wody może być mierzona za pomocą pojemnościowego czujnika wilgotności
względnej pod warunkiem spełnienia warunków wymienionych w definicji.
Sonda pomiarowa w każdym z rozwiązań to właściwie to samo rozwiązanie, różniące się urządzeniem,
z którym współpracuje oraz sposobem podłączenia.
Dane techniczne:
Zakres pomiaru: Aktywność wody 0-0.980 aw (bez kondensacji)
zakres pomiarowy: temperatura 0 ~ 50 ° C
Wilgotność 0 ~ 95% RH
Dokładność pomiaru: aktywność wody ± 0,015 (@ 25 ° C)
aktywność 0 ~ 0,980 (bez kondensacji)
Temperatura: ± 0.5 ° C
Powtarzalność: ≤0,015
Współczynnik temperaturowy: ≤0,0005 / ° C
Punkty pomiarowe: 1 punkt
Metoda drukowania: a. Koniec końca wydruku
b. Drukowanie w czasie rzeczywistym
Wyświetlacz: duży ekran LCD 128 × 64
Tryb wyjściowy: drukarka Micro
Napięcie zasilania: 220 V AC ± 10%
Zużycie energii: ≤15W
Środowisko pracy: Temperatura 0-50 ° C
Rozmiar: 320 mm x 120 mm x360 mm
Opakowani: Obudowa aluminiowa
Cechy:
Miernik jest jednopunktowym urządzeniem pomiarowym, przyjmując czujnik wysokiej dokładności WSC-4.
Profesjonalny projekt miernika zapewnia stabilne i niezawodne działanie
Odpowiednia konstrukcja zapewnia łatwiejszą obsługę
Szybka kalibracja i pomiar: potrzebuje tylko 10 minut
Wolne od powtórzonej kalibracji
Wysoka jasność wyświetlacza LCD
Wyposażona w drukarkę, wygodną do zapisu danych
Pro tento produkt zatím nejsou žádné recenze!
Napsat recenziMajitel internetového obchodu nezaručuje, že zveřejněné názory pocházejí od spotřebitelů, kteří daný produkt použili nebo zakoupili.