Szukaj
Szukaj treści
1 999,00 zł
1 999,00 zł
2 990,00 zł
Informacje
3 900,00 zł
Ilość produktów w przechowalni: 0
Powiedz znajomemu
Tłumacz Google
Filmiki naszych produktów
Miernik tester aktywności wody wskazuje wolną zawartość wody w próbce produktu.
Aktywność wody (Aw - aktywność wodna) określa aktywną część zawartości wody,
czyli wodę wolną – niezwiązaną.
Aktywność wody określana jest również jako ciśnienie pary wodnej wytwarzanej przez wodę zawartą w produkcie higroskopijnym.
W branży spożywczej aktywność wody ma wpływ na takie zjawiska jak zmiana koloru produktów, ich smaku, aromatu,
wytwarzanie trucizn pokarmowych w produktach, psucie się produktów, możliwość rozprzestrzeniania się drobnoustrojów
(ich termin ważności), itd.
Z tego powodu pomiar tego parametru jest aż tak istotny.
Aktywność wody (aktywność wodną) produktów spożywczych można kontrolować m.in. poprzez użycie różnych dodatków
(np. soli, cukru), odpowiednie pakowanie, utrzymywanie korzystnych warunków w czasie produkcji,
dojrzewania i przechowywania.
Pomiary aktywności wody (aktywności wodnej) wykonuje się nie tylko na etapie kontroli jakości,
ale również w trakcie opracowywania nowych technologii i przepisów.
Pomiar aktywności wody w żywności i wybór rozsądnych sposobów pakowania i przechowywania umożliwia zmniejszenie dodawania
konserwantów i można ocenić trwałość żywności, zbóz, owoców i warzyw.
Urządzenie posiada funkcję drukowania oraz jest wygodniejsze do nagrywania i porównywania.
Znaczenie pomiaru aktywności wody dawno temu zostało dostrzeżone przez przemysł spożywczy i papierniczy.
Inne branże przemysłowe takie jak przemysł farmaceutyczny i chemiczny wykazują wzrastające zainteresowanie
pomiarem aktywności jako pomiarem dodatkowym lub jako alternatywą do pomiaru zawartości wody.
Ponadto pomiary aktywności wody wykorzystywane są w piekarniach, firmach cukierniczych, zakładach mięsnych,
uczelniach i ogrodach botanicznych.
Aktywność wody albo wilgotność względna równowagowa określa aktywną część zawartości wody,
czyli „wodę wolną – niezwiązaną” w przeciwieństwie do całkowitej zawartości wody, która zawiera również „wodę związaną”.
Aktywność wody nie tylko określa stabilność zawartości wody (i parametrów, na które ona wpływa),
ale jest również czynnikiem decydującym w rozwiązywaniu różnych problemów,
gdzie zawartość wody nie jest brana pod uwagę na pierwszym miejscu.
Aktywność wody lub równowagowa wilgotność względna jest zwyczajowo definiowana jako procent wilgotności względnej,
powstałej w stanie równowagi, jaką uzyskuje próbka produktu w systemie zamkniętym i stałej temperaturze.
Dlatego też aktywność wody może być mierzona za pomocą pojemnościowego czujnika wilgotności
względnej pod warunkiem spełnienia warunków wymienionych w definicji.
Sonda pomiarowa w każdym z rozwiązań to właściwie to samo rozwiązanie, różniące się urządzeniem,
z którym współpracuje oraz sposobem podłączenia.
Dane techniczne:
Aw Zakres: 0,03-1,00
Zakres wilgotności: 100ppm do 100%
Dokładność: 0.015Aw (<+/- 0.3 ° C, w temperaturze pokojowej)
Powtarzalność: <0.005 Aw (<0.1 ° C, w temperaturze pokojowej)
Temperatura: -20 do 85 ° C; -50 do 200 ° C
Środowisko pracy: od -10 do 60 ° C; 0-99% RH
Czas testu: 2 ~ 5 min
Nowy
Aktywność wody (Aw - aktywność wodna) określa aktywną część zawartości wody,
czyli wodę wolną – niezwiązaną.
Aktywność wody określana jest również jako ciśnienie pary wodnej wytwarzanej przez wodę zawartą w produkcie higroskopijnym.
W branży spożywczej aktywność wody ma wpływ na takie zjawiska jak zmiana koloru produktów, ich smaku, aromatu,
wytwarzanie trucizn pokarmowych w produktach, psucie się produktów, możliwość rozprzestrzeniania się drobnoustrojów
(ich termin ważności), itd.
Z tego powodu pomiar tego parametru jest aż tak istotny.
Aktywność wody (aktywność wodną) produktów spożywczych można kontrolować m.in. poprzez użycie różnych dodatków
(np. soli, cukru), odpowiednie pakowanie, utrzymywanie korzystnych warunków w czasie produkcji,
dojrzewania i przechowywania.
Pomiary aktywności wody (aktywności wodnej) wykonuje się nie tylko na etapie kontroli jakości,
ale również w trakcie opracowywania nowych technologii i przepisów.
Pomiar aktywności wody w żywności i wybór rozsądnych sposobów pakowania i przechowywania umożliwia zmniejszenie dodawania
konserwantów i można ocenić trwałość żywności, zbóz, owoców i warzyw.
Urządzenie posiada funkcję drukowania oraz jest wygodniejsze do nagrywania i porównywania.
Znaczenie pomiaru aktywności wody dawno temu zostało dostrzeżone przez przemysł spożywczy i papierniczy.
Inne branże przemysłowe takie jak przemysł farmaceutyczny i chemiczny wykazują wzrastające zainteresowanie
pomiarem aktywności jako pomiarem dodatkowym lub jako alternatywą do pomiaru zawartości wody.
Ponadto pomiary aktywności wody wykorzystywane są w piekarniach, firmach cukierniczych, zakładach mięsnych,
uczelniach i ogrodach botanicznych.
Aktywność wody albo wilgotność względna równowagowa określa aktywną część zawartości wody,
czyli „wodę wolną – niezwiązaną” w przeciwieństwie do całkowitej zawartości wody, która zawiera również „wodę związaną”.
Aktywność wody nie tylko określa stabilność zawartości wody (i parametrów, na które ona wpływa),
ale jest również czynnikiem decydującym w rozwiązywaniu różnych problemów,
gdzie zawartość wody nie jest brana pod uwagę na pierwszym miejscu.
Aktywność wody lub równowagowa wilgotność względna jest zwyczajowo definiowana jako procent wilgotności względnej,
powstałej w stanie równowagi, jaką uzyskuje próbka produktu w systemie zamkniętym i stałej temperaturze.
Dlatego też aktywność wody może być mierzona za pomocą pojemnościowego czujnika wilgotności
względnej pod warunkiem spełnienia warunków wymienionych w definicji.
Sonda pomiarowa w każdym z rozwiązań to właściwie to samo rozwiązanie, różniące się urządzeniem,
z którym współpracuje oraz sposobem podłączenia.
Dane techniczne:
Aw Zakres: 0,03-1,00
Zakres wilgotności: 100ppm do 100%
Dokładność: 0.015Aw (<+/- 0.3 ° C, w temperaturze pokojowej)
Powtarzalność: <0.005 Aw (<0.1 ° C, w temperaturze pokojowej)
Temperatura: -20 do 85 ° C; -50 do 200 ° C
Środowisko pracy: od -10 do 60 ° C; 0-99% RH
Czas testu: 2 ~ 5 min
Nowy
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.